Amway™ Kawa rozpuszczalna

[8707]

[]

[6246]

[6246]

has_post_thumbnail() taip
has_post_thumbnail() taip


[6246]




Gatunki kawy. Wyróżnia się dwa podstawowe gatunki kawy: Arabicę i Robustę.Najlepszym gatunkiem jest Arabica (Coffea arabica) uprawiana jest w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde, dają aromatyczny napar. Robusta (Coffea canephora) ,Odkryta dopiero w XX wieku, rośnie szybciej niż Arabica i wcześniej owocuje, jest bardziej odporna na zmiany klimatu, choroby i szkodniki, ale w smaku jest gorsza od Arabiki. Jest bardziej gorzka i zawiera więcej kofeiny.Palone ziarna kawy zawierają wodę, tłuszcze, garbniki oraz kofeinę. W jednej filiżance kawy w zależności od gatunku znajduje się od 70 do 140 mg kofeiny. Kawa jest napojem bardzo popularnym i chętnie spożywanym na całym świecie. Ceniony jest nie tylko jej smak, ale też aromat. Wiele osób pije kawę z tego względu, że pozwala ona usunąć oznaki zmęczenia i senność dzięki pobudzeniu kory mózgowej, a przez to całego centralnego układu nerwowego. Po wypiciu kawy kofeina jest bardzo szybko i prawie całkowicie wchłaniana z przewodu pokarmowego do układu krążenia.Zwiększone stężenie kofeiny utrzymuje się przez około 4 godziny. Kawa w naszej ofercie Wszystkie rodzaje kawy, które Amway ma w swojej ofercie to 100% Arabica Kawa rozpuszczalna Szybki i łatwy sposób na zrobienie kawy. Jedną czubatą łyżeczkę kawy wsypać do kubeczka i zalać gorącą (nie wrzącą) wodą. 100257 4x100 g opakowanie próżniowe Liofilizowana kawa rozpuszczalna z 100% ziaren kawy z gatunku arabica.
Jak kupować
Nr katalogowy:100257

Suszenie na zimno (liofilizacja) uznawane jest za najlepszy sposób produkowania kawy rozpuszczalnej. Kawa jest parzona, a następnie mrożona w tabliczki, które są drobno mielone i pakowane próżniowo przy niewielkim udziale ciepła. Taka metoda powoduje, że lód natychmiast zmienia się w parę wodną, pozostawiając cząsteczki kawy suche i gotowe do użycia. W produkcie stosowana jest mieszanka kaw z Ameryki Środkowej (Peru, Kolumbii, Gwatemali, Hondurasu) i Brazylii. Dokładny skład mieszanki może się różnić, ze względu na zmieniającą się jakości ziaren kawy. Zawsze jest to jednak w 100% arabica.

  • Wyprodukowana w 100% z ziaren kawy arabica.
  • Czysta mieszanka kolumbijska.
  • Aby zachować smak i aromat kawy rozpuszczalnej, jej ziarna są suszone na zimno (liofilizowane).
  • Kawa rozpuszcza się w gorącej wodzie, co umożliwia szybkie jej przygotowanie.
  • Z łatwością można przygotować jedną filiżankę kawy, bez konieczności marnowania większej ilości produktu.
  • W zależności od upodobań można przygotować kawę o różnej mocy.

Przygotowanie

Wsyp do kubka jedną czubatą łyżeczkę kawy, zalej gorącą wodą i rozkoszuj się cudownym smakiem.

Inne możliwości użycia

Można ją stosować do przepisów, w których wymagany jest smak kawowy, ale niekoniecznie kawa w płynie.